Literární soutěž na počest RRH

28.05.2018 15:41

Už v březnu vyhlásili učitelé na základní škole Jakuba Jana Ryby v Rožmitále literární soutěž na počest R. R. Hofmeistera, v níž měli žáci svěřit počítači nebo papíru, proč mají své město rádi. Žáci soutěží ve čtyřech věkových kategoriích: 1. ročník, 2. až 5. ročník, 6. až 7. ročník a 8. až 9. ročník.

Je známo, že spisovatel Hofmeister byl lokálním patriotem a snažil se Rožmitálsko a Rožmitál všemožně propagovat. Kromě statí v tisku vydal knihy Rožmitálské obrázky, Nové rožmitálské obrázky , Neznámá dramata a další, v nichž popsal krásy našeho, v jeho době ale velmi chudého a zanedbaného kraje.

Soutěž, která se koná poprvé a měla by se každým rokem opakovat, má uzávěrku pro odevzdání literárních prací už 31. května. Nejlepší práce budou slavnostně vyhlášeny 22. června od 16 hodin v Podbrdském muzeu.

Rožmitálská základní škola je proslulá akcemi pro své žáky. Například jednou z těch nejpovedenějších byla pod názvem Náš region vycházka po lesích v okolí města za výkladu lesnických odborníků. Foto: ZŠJJR

 

Kontakt

PhDr. Jindřich Jirásek Alej Johanky z Rožmitálu 74
Starý Rožmitál
262 42 Rožmitál pod Třemšínem
jindrich.jirasek@email.cz